Pengikut

Jumaat, Disember 29, 2017

RAWATAN DENGAN MENGGUNAKAN PRODUK JSD

Dari pengasas JSD
Khas utk wanita yg mengalami masalah period
1- insert SUSUK KEKAL DARA (SKD 2) untuk buang keputihan terperap, mana tahu terselit - selit. banyak air. kita tak sedar dia ada, tapi kita boleh paksa keputihan itu keluar, biar herba - herba ni sedut lendir - lendir keputihan tu. SKD 2 bukan sekadar boleh menyerap segala keputihan malah, dapat mengetatkan cik V..---> rmai yg takut nk insert tp ketat nak..😂😂
2- makan secubit COKLAT LOVE HABIBI (CLH) untuk melancarkan datang bulan. untuk memanaskan rahim agar mudah darah nak bergerak keluar. CLH juga berfungsi membuang angin dalam badan dan sgt sesuai kpd mereka yg selalu penat..
3- telan JAMU JALINAN CINTA (JJC) yg skrg ni dikenali sbg JAMU INDAH KELUARGA (JIK) untuk memastikan kesihatan rahim, membuang lendir - lendir dan lebihan air dalam rahim. melancarkan darah, dan merawat luka - luka rahim, luka jerawat dan gatal - gatal. pada masa yang sama ianya juga boleh membantu memejalkan aset wanita.
3 benda ni (SKD 2,CLH,JIK) utk wanita yg mementingkan kesihatan dalaman & yang paling penting utk kebahagian rumah tangga..
Untuk wanita,jangan lah duk pentingkan muka je cantik pastu nk kurus tp bab2 dalaman tak jage..muka cantik,kurus tp dalaman bermasalah...
.
Jangan smpai suami komplen,buat hal baru nak jge...
Hampir 4 tahun sy dalam JSD...mcm2 cerita rumahtangga dah sy dengar..
.
Pernah customer cerita suami komplen itu ini..siap ade yg smpai nk cerai sbb tak puas dgn layanan isteri..
.
So plss...jangan ambil mudah..
Kalau sygkan rumahtangga..syg suami dan anak2,jgalah dalaman kita..nak pakai lama tuuu dik non...
.
*sharing is caring..

SET BERSALIN / SET BERPANTANG

Set Bersalin JSD




Anda Mahu Berpantang Cara Dulu Tapi Versi Moden?? Jom sy bantu anda dgn produk JSD UBAT PERIUK digantikn dgn KOPI ANGGUN PERSONA
- dapat membantu mengeluarkan darah kotor & produce darah baru,menyembuhkan luka dalaman & membantu menambahkan susu badan. DAUN HERBA digantikan dgn FEMININE WASH -utk cucian miss V yg mampu menyah bau darah nifas & melegakan rasa gatal.. AIR MANDIAN digantikan dgn ANGGUN PESONA SOAP -yg mampu memudarkan “Stretch Mark” & hitam-hitam semasa mengandung. HERBA MANJAKANI digantikan dgn serbuk MASKER VAGINA
-mempercepatkan pengeringan luka & merapatkan miss V.

BERTUNGKU digantikan dengan DEEPT HEAT LOTION
- memanaskan rahim, tapak kaki untuk melancarkan peredaran darah.

Amalan ,makan jamu tetap diutamakan dengan mengamalkan JAMU INDAH KELUARGA


Khasiat Jamu Indah Keluarga
- mengeluarkan darah-darah kotor dalam badan seperti darah nifas
- membuang angin dari dalam badan
- bersifat melancarkan peredaran darah,
- membanyakkan air susu untuk ibu-ibu yang menyusukan anak
- mencepatkan luka2 kering dan sembuh
- menyembuhkan luka2, kudis/bisul, jerawat, kayap, dan nanah
- membantu masalah haid yang berpanjangan akibat masalah hormon
- menyuburkan rahim 
- membuang segala toksin didalam badan anda
- mengawal selera makan (Bagi yang berdiet)
- mencantikkan kulit (mulus,bersih tanpa cela)

Item yang terdapat Set Bersalin
- 2 botol jamu indah keluarga (beli 1 percuma 1)
- 1 botol feminine wash
- 1 kotak Kopi Anggun Pesona
- 1 tiub Deep Heat Lotion
- 1 pcs masker vagina (buat air cebok dan juga boleh disapu ditempat luka)
- 1 pcs Sabun Anggun Pesona (untuk hilangkan strechmark dan juga bau badan dan bau hamis)

jumlah = RM324

SETIAP BELIAN SET BERSALIN akan dapat PERCUMA 1 PCS MAGIC COLLAGEN KISS (bernilai RM25) untuk merawat masalah bibir kering dan wajah kelihatan berseri.



TESTIMONI JIK:






Adakah anda berminat utk mencuba & dptkan set bersalin JSD??

WA 016 6727661



CARAMENGETATKAN FARAJ

Cara untuk mengetatkan faraj cara tradisional adalah sangat mudah di zaman sekarang. Tak perlu bersusah payah mencari herba dihutan.

Ramai yang mengalami masalah faraj longgar selepas melahirkan anak. Dan ramai juga yang mengalami masalah suami dingin ketika bersama akibat masalah longgar,

Di JSD ada rawatannya. Anda boleh cuba SKD 2 (susuk kekal dara) .


SKD 2 (RM45)
♨ Merapatkan faraj serta merta dan berpasir
♨ Mengumpul keputihan
♨ Membersihkan faraj
♨ Sempit dan rapat lebih kurang 3 hari

p/s : Masukkan 1 biji sahaja ke dalam faraj tolak dengan jari sejauh mungkin. Digunakan 1/2 jam sebelum bersetubuh

♨ Sesuai untuk ibu yang menyusukan anak
♨ Sesuai untuk wanita yang sibuk dengan tugasan harian tapi menjaga kualiti hubungan kelamin dengan suami

♨ Susuk ini amat mujarab untuk rawatan dalaman
♨ Ianya berfungsi hanya sebagai gam merapatkan untuk best kualiti hubungan kelamin
♨ Menyerap mengeluarkan keputihan dan lendir dgn kuantiti yg banyak

♨ DIGALAKKAN MEMBUAT PEMBERSIHAN INI UNTUK MEMUDAHKAN MENGANDUNG BAGI WANITA-WANITA YANG SUKAR HAMIL

CARA PENGAMBILAN JSD - SKD2

1. Masukkan SKD II sebiji sahaja ke dalam salur faraj / vagina.
2. Anda digalakkan untuk bersama suami setelah 30 minit insert.
3. Selepas bersama, korek dan buang segala kotoran serta lendir yang terkumpul.


✅ Hasilnya setelah insert Susuk Kekal Dara :
Miss V / Faraj anda akan berasa masih sempit / ketat / berpasir .


✅ Ulang guna untuk kali ke-2 apabila:
Miss V sudah mula kembali longgar selepas anda berulang kali melakukan hubungan intim. Seterusnya, anda boleh gunakan SKD II 1 biji seminggu.
Jika bahagian intim anda jenis banyak lendir SKD II akan cepat bertindak balas & grip.
Jika bahagian intim anda banyak air atau becak akibat minum air sejuk dan ais , kemungkinan SKD II akan terkeluar & jatuh sendiri.

✅ Sifat Susuk Kekal Dara II  tidak menyerap air tetapi menyerap lendir.
Namun begitu ia turut bergantung kepada keadaan bahagian intim anda.

 Jika ada jangkitan kuman, apabila anda memasukkan SKD II, anda akan berasa panas, pedih seperti terkena cili dan merenyam.

 Jika bahagian intim tidak dibersihkan dan kuman sedang membiak, anda akan terasa gatal dan miang.

✅ Hasilnya:
Sama ada keputihan akan jatuh sendiri seperti hingus meleleh ataupun anda kena korek keluarkan.
●Jika Susuk Kekal Dara II berada di dalam ataupun sudah dikeluarkan hasilnya bahagian intim akan sempit seperti disedut vacuum.
●Jika menghidapi masalah keputihan kronik, keputihan akan jatuh seperti air hujan walaupun SKD II sudah dikeluarkan & keputihan tetap keluar. Anda perlu masukkan lagi SKD II.
●Susuk Kekal Dara II mesti dihabiskan guna dalam masa sebulan kerana tiada bahan pengawet.
●Wanita hamil & anak dara tidak boleh menggunakan SKD II.
●Herba adalah bersifat panas.
●Ini adalah persediaan tradisional dan tiada KKM.



WA 016 6727661

FARAJ GATAL / VAGINA GATAL

MASALAH FARAJ GATAL




Bila keputihan terlalu banyak akan menyebabkan kegatalan pada faraj/vagina. Ini menyebabkan kita tidak selesa dan ingin menggaru. Apabila kerap digaru akan menyebabkan luka dan sangat pedih bila terkena air.

Rawatan untuk faraj gatal atau vagina gatal ialah dengan menggunakan FEMININE WASH JSD dan MASKER VAGINA. InshaALLAH kesannya serta merta dan anda tidak perlu risau lagi dengan masalah kegatalann.





Cara Rawatan:
1.  Picitkan sedikit feminine wash diatas tapak tangan. Basahkan faraj kemudian cuci sehingga ke dubur. Buat dalam keadaan ,mencangkung,Ulang 2-3 kali kemudian bilas bersih-bersih.


2. Lap kering sekitar faraj/vagina kemudian celup jari terlunjuk (pastikan kering) dalam masker vagina. Sapukan sekitar faraj yang gatal tersebut. Biarkan jangan dicuci. Bila hendak buang air barulah dicuci.

3. Buatlah 2-3 hari dalam 1 hari. InshaALLAH.


Peringatan:
Jangan terbeli produk JSD tiruan di toko jamu yang menawarkan harga murah. Ianya akan memudaratkan lagi masalah anda.

Berminat untuk oder sila WA 016 6727661

Khamis, Jun 08, 2017

ANDA YANG ADA PCOS


Sapa yang perlukan coklat love habibi??

1) datang bulan tak menentu.
2) senggugut
3) rambut gugur dan menipis
4) ada bulu di tepi bibir dan muka
5) darah tinggi
6) sakit kepala
7) tekanan / emosional
8) berat badan naik berterusan
9) berjerawat
10) masalah kulit.

Jom check2 awak ada masalah ini tak??
Jika ya,
Kami di Jamu Susuk Dara sedia membantu awak2 semua dengan rawatan coklat love habibi.

Inbox stokis2 JSD ya untuk FREE consultation.

PROMO BULAN RAMADAN

Dapatkan Feminine Wash JSD dengan harga RM48 (harga ahli) sebotol sepanjang bulan Ramadan ini.

Harga ASAL RM68.

Mana nak dapat harga murah macam ni,

Whatsapp 016 6727661 dan taip nak FW PROMO untuk dapatkan diskaun..

Isnin, Mei 08, 2017

GATAL-GATAL PADA FARAJ

Jawapan:
Wsalam..
Untuk kegatalan faraj paling ringan boleh dihilangkan dengan menggunakan :
1- pencuci fw jsd.
2- masker vagina jsd.
Caranya:
1- cucikan bahagian luaran faraj menggunakan feminin wash jsd.
2- lap faraj basah menggunakan tisu kering atau kain kering.
3- sapukan masker vagina diluaran faraj dan di tempat gatal. Kira hingga 10 kegatalan tadi akan hilang.
-
Kaedah ini sesuai untuk kegatalan faraj jenis ringan bila terkena jangkitan kuman di sebabkan:
1- tandas kotor
2- seluar dalam kotor
3- kurang cuci faraj
4- mencuci faraj sehabis buang air kecil tidak betul.
5- datang bulan.
Di harap, jawapan saya dapat membantu saudari / puan berkenaan masalah kegatalan ini.
Untuk maklumat, jika anda mahu dapatkan produk jsd boleh inbox terus stokis jsd yg memakai badge hijau. Tolong inbox dengan badge hijau sahaja.
Anda akan di masukkan ke support group. Dan anda akan menerima banyk maklumat penjagaan faraj dan rahim dengan betul bersama JSD.
Terima kasih.


Ahad, Mei 07, 2017

Masalah badan lemau, cepat letih

jawapan:

wsalam.
apa yang saya boleh sarankan pada saudari ini :

Pengambilan di waktu pagi sewaktu perut kosong sebelom jam 7pagi.
1- kopi anggun pesona secawan
2- coklat love habibi secubit
3- jamu indah keluarga 2 biji.
4- pengambilan breakfast yang berat seperti mee, nasi dll

jam 10 pagi:
1- secawan kopi anggun
2- breakfast yang ringgan seperti biskut, kuih - muih

tengahari 11-2 ambil lunch seperti biasa

petang 6 - 8 malam sebelom makan malam.
1- ambil segentel coklat love habibi bersama air suam.
2 - 2 biji jamu indah keluarga

sepanjang rawatan ini,
akan ada tindak balas seperti:
kentut2
buang air besar dengan kerap selepas makan dgn najis yang banyak ( bukan cirit - birit )
 berpeluh dengan banyak
 sendawa dengan kerap
 datang bulan konsisten

di minta terus kekal dengan rawatan ini selama beberapa bulan sehingga badan rasa ringan dan sehat.

💗 ada individu akan turun berat badan
💗 ada individu maintain dengan berat badan sedia ada tanpa kenaikan
2 faktor di atas bergantung kepada lifestyle dan amalan pemakanan individu yang berbeza - beza.

💚 ada sesetengah individu turut merasakan rawatan rahim sekaligus, akan ada banyak lebihan lendir atau air keluar dari faraj ( jika berlaku ini sila maklumkan kepada stokis yg anda beli, kami akan bantu rawatan susulan untuk itu )

⚡️ ada sesetengah individu akan mengalami tumbuh jerawat di seluruh badan, dan bau badan busuk. ini adalah tindak balas toksin dalam badan, di mana proses pembuangan dan pembakaran lemak. ( jika berlaku proses ini, sila maklumkan kepada stokis, kami akan bantu untuk rawatan bau badan dan menghilangkan jerawat badan)

untuk rawatan susulan untuk memutihkan badan, saya nasehatkan ambil rawatan ini dahulu at least 3 bulan ke 6 bulan dengan pembuangan air besar yang konsisten setiap hari, datang bulan yang tepat selama 6 bulan, jika semuanya positif kami akan rekemen produk untuk mencantikkan dan memutihkan kulit.

adalah di maklomkan, untuk satu - satu proses kami mengutamakan kesihatan, kebersihan baru datangnya kecantikan.

untuk mendapatkan produk dan konsultasi percuma sila hubungi stokis jsd di fb yg memakai badge hijau.
anda akan di masukkan ke support group untuk lebih banyak lagi maklumat kesihatan.



MASALAH SENGUGUT!!


Makan baru beberapa gentel senggugut yang dialami terus lega. Tak perlu ambil painkiller lagi.

Kan dah ckp salah satu khasiat clh juga merawat senggugut..


Rabu, Mei 03, 2017

JAMU PENGANTIN DARA KEMBALI LAGI!!



Jamu Pengantin Dara 

10 biji rm 65
berwarna cerah 


Ramuan herba di dalam Jamu Pengantin Dara:

manjakani, akar serapat, belimbing bukit dan garam supit, bunga pakma, kacip Fatimah dan herba – herba rahsia lain.

cara penggunaan Jamu Pengantin Dara : 
2 biji masuk dalam faraj. 
4 biji makan. 
2 biji setiap hari selama 2 hari.

SIAPAKAH YANG SESUAI UNTUK MENGGUNAKAN Jamu Pengantin Dara yang di keluarkan oleh Syarikat Susuk Dara Resources ini?


1- Wanita yang belom monopos.
2- Wanita yang faraj ternganga berlendir dan berair
3- Wanita yang mengalami keputihan kronik sehingga berbau
4- Wanita yang mengalami kemaluan berbau
5- Wanita yang seluar dalamnya basah akibat air dari faraj bukan kencing
6- Gadis yang tiada perawan untuk menipu malam pertama.
7- Wanita yang rahim kembang lepas bersalin
8- Wanita rahim kembang selepas period
9- Wanita rahim kembang yang tidak datang bulan
10- Wanita yang kerap jimak dan suami melepaskan air mani dalam faraj dengan kerap

Mengapa mereka perlukan produk Jamu Pengantin Dara ini?
1- Rempah di dalam faraj akan meresap semua jenis air dan lendir
2- Rempah di dalam faraj akan menyedut semua jenis air termasuk didalam Rahim sehingga Rahim mengecut.
3- Ketika Jamu Pengantin Dara sedang bekerja Rahim akan mengecut dan akan mengeluarkan segala jenis cecair dan akan turun kemulut Rahim dan jatuh ke dalam faraj. Rempah tersebut menyerapnya.
4- Ketika rempah di dalam faraj ketika melakukan jimak. Rempah tersebut akan menyedut air dari zakar sehingga menpercepatkan air mani keluar.
5- Rempah didalam faraj akan mengakibatkan faraj mengecut keseluruhannya.
6- Rempah herba yang di makan akan berfungsi mengecutkan Rahim dan faraj. Rempah bertindak seperti memeras Rahim untuk mengeluarkan air dari dalam Rahim.

Tindakan balas herba Jamu Pengantin Dara POSITIF kepada pengguna:
1- Dalam tempoh 1 jam lubang faraj tertutup.
2- Dalam proses 24 jam terasa berdenyut – denyut di ari – ari / atas faraj / dalam Rahim.
3- Terasa kering di faraj
4- Berdenyut – denyut di bahagian kanan atau kiri ari – ari.

Situasi Pengguna ketika menggunakan produk Jamu Pengantin Dara ini:
1- Faraj menjadi terlalu sempit dan kering.
2- Terasa Rahim kecil dan kecut
3- Daya kemutan 300% rapat dan sempit di bahagian faraj

Situasi Pasangan ( suami pengguna) :
1- Terasa sempit, padat dan susah nak masuk kerana laluan faraj tertutup
2- Memerlukan foreplay yang panjang untuk menghasilkan air mazi atau pelincir semulajadi.
3- Mengalami kegelian zakar maksima diseluruh bahagian.
4- Terasa zakar seperti disedut membuatkan air mani keluar dengan cepat.

Kelebihan Penggunaan produk Jamu Pengantin Dara ini:
1- Wanita yang menggunakan ini akan menjimatkan tenaga untuk kemutan
2- Mampu menipu situasi dara


Tindak balas herba NEGATIF kepada pengguna:
~ Jika salah penggunaan digunakan oleh wanita tidak bermasalah seperti dinyatakan diatas akan terjadi terlalu sakit di bahagian faraj. Berdarah dan pedih.

Dilarang keras untuk:
1- Wanita yang masih belum melakukan hubungan kelamin atau anak dara atau masih dara
2- Wanita yang telah menopos ( di syorkan guna Intim Gel )
3- Wanita yang faraj kering ( ketika melakukan hubungan kelamin memerlukan bantuan pelincir ( perlu guna intim gel terlebih dahulu sebelum guna Jamu Pengantin Dara).





SET KEPAM

saya dengan seikhlas hati ingin membantu mereka mengeluarkan keputihan sama ada siempunya diri sedar atau tidak, beliau mempunyai keputihan yang terperap.
di sini..
saya membantu membekalkan 1 botol feminin wash jsd, 1 pcs Sabun Anggun Pesona dan percuma 1 paket masker vagina.


cara penggunaan yang sangat simple.
untuk wanita yang sudah berkahwin atau pernah berkahwin ( berstatus isteri / janda )


feminin wash jsd.
1- letakkan fw jsd di luaran faraj sehingga ke dubur. dari pelipat faraj paling depan sehingga ke hujung belahan bontot.
2- kira sehingga 30kali ke 60 kali. baru bilas sehingga bersih.
3- lap sehingga kering menggunakan kain bersih.

magic powder masker vagina.
1- celupkan jari ke mv, masukkan ke dalam faraj.
2- oleskan dipermukaan faraj
3- biarkan tak perlu di cuci.


ketika buang air kecil, cuci dengan cara begini.
1- bersihkan air kencing.
2- korek kembali mv yang telah di simpan dalam faraj
3- keputihan akan ikut keluar seperti getah - getah putih. korek sehingga di yakini bersih.
4- baru gunakan fw seperti cara yang saya ajar di atas. dan ulang guna mv seperti sAya ajarkan di atas.


Penggunaan untuk wanita berstatus bujang atau anak dara.


Feminin wash jsd.
1- letakkan fw jsd di luaran faraj sehingga ke dubur. dari pelipat faraj paling depan sehingga ke hujung belahan bontot.
2- kira sehingga 30kali ke 60 kali. baru bilas sehingga bersih.
3- lap sehingga kering menggunakan kain bersih.


Magic Powder Masker Vagina.
* guna jika sangat perlu ketika mengalami kegatalan kronik di permukaan faraj.

1- ketika sedang mengalami kegatalan faraj yang keterlaluan. sapukan seperti bedak dipermukaan faraj. gatal akan terus baik dalam tempoh beberapa saat dan beberapa minit.
2- jika keluar keputihan itu pertanda sedang dalam pemulihan. keputihan akan berhenti jika betol2 bebas keputihan dan pulih 100%.
3- remaja atau anak dara tidak boleh memasukkan masker ke dalam faraj.
4- boleh digunakan untuk seawal bayi berumur 1 tahun keatas.


perkongsian ini dengan harga yang sangat menguntungkan pengguna dan perunding - perunding Jsd.
harga pasaran : RM68 sebotol
Harga Ahli: RM110 + postage semenanjung RM10 = RM120
dapat 1 botol Feminin Wash JSD dan 1 Sabun Anggun Pesona
PERCUMA 1 Magic Powder Masker Vagina.


Sila isi form dibawah untuk sebarang order..

Sabtu, April 29, 2017

MASKER VAGINA

Masker Vagina RM25 (Magic Powder Susuk Dara)

- Digunakan selepas setiap kali faraj dibersihkan DAN DISAPU sebagai bedak.
- Dengan menggunakan jari sapukan keseluruhan permukaan faraj yang lembab
- Setiap kali membersihkan faraj hendaklah scrub keluar daki – daki yang melekat di permukaan faraj setelah bersih sapukan kembali MAGIC POWDER SUSUK DARA. ***
Hendaklah di sapu keseluruhan termasuk area pipi kanan dan kiri

Khasiat Masker Vagina JSD :
 - Permukaan faraj akan menjadi tegang dan halus serta mulus
- Lubang faraj akan menjadi rapat dan tertutup
- Bibir faraj yang mengeleber akibat melahirkan anak akan menjadi rapat kembali dan tegang
- Penggunaan yang berterusan dan kerap akan mengembalikan warna pink sebenar di permukaan Faraj


Rabu, April 26, 2017

LIPMATTE LIZANA

Cinta Hati Lipmatte Lizana Red
💄Warna tahan lama
💄Tak berlaku warna lipstik mencair dan mengalir celah garisan bibir
💄Bibir tidak menggelupas
💄Bibir kekal mungil
💄Warna mewah
💄Tidak melekat terlalu banyak di cawan bila minum
💄Selesa
💄Bibir tidak melekit
💄Menaikkan seri wajah
Cuba tengok testimoni di bawah nampak seri uolssss..merahnyaa lipmatte ni kan😍 .Cantik la semua lepas ni pakai Lizana Red😍😍😍😍
Yang mana nak bibir cantik jugak bolehlaaa try lipmatte by jsd ni.Cinta hati

*Sebarang oder sila isi form dibawah atau whatsapp ke 016 6727661

Makan jamu semasa period



Perasan tak kadang-kadang time period perut kita macam buncit sikit. Tau tak kenapa? Sebenarnya waktu period ni rahim kita akan sedikit mengembang pada awal period, ini adalah disebabkan pengumpulan darah kotor yang menepek pada dinding2 rahim. Sebab tu perut nampak macam buncit sikit. Kalau kita makan jamu waktu period dikhuatiri akan menganggu pengeluaran darah kotor tu.
.
Ada 2 kemungkinan yang kita takut akan terjadi kat sini :
.
.
1. Bila kita makan jamu waktu period dikhuatiri rahim mengecut dan akan menganggu kelancaran pengeluaran darah kotor.
.
.
2. Kemungkinan darah akan keluar lebih banyak dari biasa dan akan memendekkan jangka masa pengeluaran daripada 6-7 hari menjadi kepada 3-4 hari sahaja.
.
.
MELAINKAN wanita yang memang ada masalah period. Wanita yang ada masalah period ni berkaitan dengan gangguan hormon. Jadi kita boleh sarankan mereka untuk mengambil jamu waktu period supaya dapat stabilkan semula hormon mereka dan sekaligus memperbaiki waktu pengeluaran period menjadi normal.
.
.
Yang sering mengalami masalah senggugut juga kita sarankan untuk mengambil jamu sekurang-kurangnya sebiji bagi tujuan memanaskan rahim dan selaligus dapat mengurangkan kesakitan akibat senggugut tu.
.
.
Semoga Info ini membantu dan memberi penjelasan yang jelas kepada anda semua. Inshaa allah


Selasa, April 25, 2017

Cara Penggunaan Masker Vagina Masa Pantang

Untuk kawan2 yang baru bersalin atau menanti detik utk bersalin.. kat sini akak nak bagi tips sikit tentang penggunaan MASKER VAGINA semasa berpantang...

~Untuk ibu2 yg baru bersalin :
1) Cuci faraj menggunakan air suam + MV
Cara2nya:-
- gunakan cebuk/gayung yg kecil dan ringan
- masukkan MV dalam air panas
- campurkan sedikit air sejuk utk jadikan suam.
- sewaktu buang air kecil lalukan air di celah faraj, setelah selesai cuci keseluruhannya.

InsyaAllah luka bersalin, luka jahitan langsung tidak akan terasa. Seawal 4 hari ke 5 hari rasa luka tu langsung hilang 100%. Tapi bergantung juga amalan pemakanan kita ye, kena jaga.

2) Mandian Herba
- cuma masukkan dalam baldi serbuk MV
- masukkan air panas 1 cerek
- campurkan air sejuk.

3) Sabun Mandi Herba
- basahkan Sabun Anggun Pesona JSD
- gosok2kan ke seluruh badan. (especially tengkuk, belakang telinga, pelipat2 sedia ada, kaki, montot, peha, celah peha, etc)
- Bilas dengan Air herba.
Badan akan terasa ringan, segar dan terasa sangat bersih.
Paling penting bersih, segar dan sihat xde bau hanyir busuk darah nifas.
Tapi yang pasti...
Bila dgn JSD, kita mmg wanita sejati, cantik berseri2 walaupun dalam tempoh berpantang

Kredit to DS Hanni Borhan



Untuk Oder sila isi borang tempahan dibawah ye..


BORANG TEMPAHAN

Name:
Email Address:
Contact Number:
Mailing Address:
List of Order :
Payment: Maybank 564762302444 norizalina mutalib
CIMB 7605172848 nor azela
Bank Islam 12122020176498
Apakah komen anda mengenai blog ini Sangat Puashati
Puashati
Tidak suka

Form provided by Freedback.
Try us on Wibiya!