Pengikut

Khamis, Jun 08, 2017

RAWATAN DENGAN MENGGUNAKAN PRODUK JSD

Dari pengasas JSD
Khas utk wanita yg mengalami masalah period
1- insert SUSUK KEKAL DARA (SKD 2) untuk buang keputihan terperap, mana tahu terselit - selit. banyak air. kita tak sedar dia ada, tapi kita boleh paksa keputihan itu keluar, biar herba - herba ni sedut lendir - lendir keputihan tu. SKD 2 bukan sekadar boleh menyerap segala keputihan malah, dapat mengetatkan cik V..---> rmai yg takut nk insert tp ketat nak..😂😂
2- makan secubit COKLAT LOVE HABIBI (CLH) untuk melancarkan datang bulan. untuk memanaskan rahim agar mudah darah nak bergerak keluar. CLH juga berfungsi membuang angin dalam badan dan sgt sesuai kpd mereka yg selalu penat..
3- telan JAMU JALINAN CINTA (JJC) yg skrg ni dikenali sbg JAMU INDAH KELUARGA (JIK) untuk memastikan kesihatan rahim, membuang lendir - lendir dan lebihan air dalam rahim. melancarkan darah, dan merawat luka - luka rahim, luka jerawat dan gatal - gatal. pada masa yang sama ianya juga boleh membantu memejalkan aset wanita.
3 benda ni (SKD 2,CLH,JIK) utk wanita yg mementingkan kesihatan dalaman & yang paling penting utk kebahagian rumah tangga..
Untuk wanita,jangan lah duk pentingkan muka je cantik pastu nk kurus tp bab2 dalaman tak jage..muka cantik,kurus tp dalaman bermasalah...
.
Jangan smpai suami komplen,buat hal baru nak jge...
Hampir 4 tahun sy dalam JSD...mcm2 cerita rumahtangga dah sy dengar..
.
Pernah customer cerita suami komplen itu ini..siap ade yg smpai nk cerai sbb tak puas dgn layanan isteri..
.
So plss...jangan ambil mudah..
Kalau sygkan rumahtangga..syg suami dan anak2,jgalah dalaman kita..nak pakai lama tuuu dik non...
.
*sharing is caring..

ANDA YANG ADA PCOS


Sapa yang perlukan coklat love habibi??

1) datang bulan tak menentu.
2) senggugut
3) rambut gugur dan menipis
4) ada bulu di tepi bibir dan muka
5) darah tinggi
6) sakit kepala
7) tekanan / emosional
8) berat badan naik berterusan
9) berjerawat
10) masalah kulit.

Jom check2 awak ada masalah ini tak??
Jika ya,
Kami di Jamu Susuk Dara sedia membantu awak2 semua dengan rawatan coklat love habibi.

Inbox stokis2 JSD ya untuk FREE consultation.

PROMO BULAN RAMADAN

Dapatkan Feminine Wash JSD dengan harga RM48 (harga ahli) sebotol sepanjang bulan Ramadan ini.

Harga ASAL RM68.

Mana nak dapat harga murah macam ni,

Whatsapp 016 6727661 dan taip nak FW PROMO untuk dapatkan diskaun..

Rabu, Mei 31, 2017

LIP MATTE JSD

JSD Matte Lipscream Rm59
Kelebihan JSD Cosmetics Matte Liquid Lipstick 💋 Datang dalam 3 color menawan
💄Lizana Red
💄Sheada Nude
💄Hanie Pink
.
💋 Lip Cream mesra Wudhu, senang nak remove, guna wetwipes je
💋 Ada Collagen & Shea Butter, tak mengeringkan & menggelapkan bibir
💋 Tanpa bahan kimia merbahaya, lulus KKM
💋 Tekstur Creamy Matte, semasa apply creamy, lepas mengering jadi MATTE!
💋 Flavor Strawberry yang wangi
💋 Halal

PROMO BULAN RAMADHAN!! Hanya RM29 sahaja

Whatsapp admin 016 6727661


Isnin, Mei 08, 2017

GATAL-GATAL PADA FARAJ

Jawapan:
Wsalam..
Untuk kegatalan faraj paling ringan boleh dihilangkan dengan menggunakan :
1- pencuci fw jsd.
2- masker vagina jsd.
Caranya:
1- cucikan bahagian luaran faraj menggunakan feminin wash jsd.
2- lap faraj basah menggunakan tisu kering atau kain kering.
3- sapukan masker vagina diluaran faraj dan di tempat gatal. Kira hingga 10 kegatalan tadi akan hilang.
-
Kaedah ini sesuai untuk kegatalan faraj jenis ringan bila terkena jangkitan kuman di sebabkan:
1- tandas kotor
2- seluar dalam kotor
3- kurang cuci faraj
4- mencuci faraj sehabis buang air kecil tidak betul.
5- datang bulan.
Di harap, jawapan saya dapat membantu saudari / puan berkenaan masalah kegatalan ini.
Untuk maklumat, jika anda mahu dapatkan produk jsd boleh inbox terus stokis jsd yg memakai badge hijau. Tolong inbox dengan badge hijau sahaja.
Anda akan di masukkan ke support group. Dan anda akan menerima banyk maklumat penjagaan faraj dan rahim dengan betul bersama JSD.
Terima kasih.


Ahad, Mei 07, 2017

Masalah badan lemau, cepat letih

jawapan:

wsalam.
apa yang saya boleh sarankan pada saudari ini :

Pengambilan di waktu pagi sewaktu perut kosong sebelom jam 7pagi.
1- kopi anggun pesona secawan
2- coklat love habibi secubit
3- jamu indah keluarga 2 biji.
4- pengambilan breakfast yang berat seperti mee, nasi dll

jam 10 pagi:
1- secawan kopi anggun
2- breakfast yang ringgan seperti biskut, kuih - muih

tengahari 11-2 ambil lunch seperti biasa

petang 6 - 8 malam sebelom makan malam.
1- ambil segentel coklat love habibi bersama air suam.
2 - 2 biji jamu indah keluarga

sepanjang rawatan ini,
akan ada tindak balas seperti:
kentut2
buang air besar dengan kerap selepas makan dgn najis yang banyak ( bukan cirit - birit )
 berpeluh dengan banyak
 sendawa dengan kerap
 datang bulan konsisten

di minta terus kekal dengan rawatan ini selama beberapa bulan sehingga badan rasa ringan dan sehat.

💗 ada individu akan turun berat badan
💗 ada individu maintain dengan berat badan sedia ada tanpa kenaikan
2 faktor di atas bergantung kepada lifestyle dan amalan pemakanan individu yang berbeza - beza.

💚 ada sesetengah individu turut merasakan rawatan rahim sekaligus, akan ada banyak lebihan lendir atau air keluar dari faraj ( jika berlaku ini sila maklumkan kepada stokis yg anda beli, kami akan bantu rawatan susulan untuk itu )

⚡️ ada sesetengah individu akan mengalami tumbuh jerawat di seluruh badan, dan bau badan busuk. ini adalah tindak balas toksin dalam badan, di mana proses pembuangan dan pembakaran lemak. ( jika berlaku proses ini, sila maklumkan kepada stokis, kami akan bantu untuk rawatan bau badan dan menghilangkan jerawat badan)

untuk rawatan susulan untuk memutihkan badan, saya nasehatkan ambil rawatan ini dahulu at least 3 bulan ke 6 bulan dengan pembuangan air besar yang konsisten setiap hari, datang bulan yang tepat selama 6 bulan, jika semuanya positif kami akan rekemen produk untuk mencantikkan dan memutihkan kulit.

adalah di maklomkan, untuk satu - satu proses kami mengutamakan kesihatan, kebersihan baru datangnya kecantikan.

untuk mendapatkan produk dan konsultasi percuma sila hubungi stokis jsd di fb yg memakai badge hijau.
anda akan di masukkan ke support group untuk lebih banyak lagi maklumat kesihatan.



MASALAH SENGUGUT!!


Makan baru beberapa gentel senggugut yang dialami terus lega. Tak perlu ambil painkiller lagi.

Kan dah ckp salah satu khasiat clh juga merawat senggugut..


Rabu, Mei 03, 2017

JAMU PENGANTIN DARA KEMBALI LAGI!!



Jamu Pengantin Dara 

10 biji rm 65
berwarna cerah 


Ramuan herba di dalam Jamu Pengantin Dara:

manjakani, akar serapat, belimbing bukit dan garam supit, bunga pakma, kacip Fatimah dan herba – herba rahsia lain.

cara penggunaan Jamu Pengantin Dara : 
2 biji masuk dalam faraj. 
4 biji makan. 
2 biji setiap hari selama 2 hari.

SIAPAKAH YANG SESUAI UNTUK MENGGUNAKAN Jamu Pengantin Dara yang di keluarkan oleh Syarikat Susuk Dara Resources ini?


1- Wanita yang belom monopos.
2- Wanita yang faraj ternganga berlendir dan berair
3- Wanita yang mengalami keputihan kronik sehingga berbau
4- Wanita yang mengalami kemaluan berbau
5- Wanita yang seluar dalamnya basah akibat air dari faraj bukan kencing
6- Gadis yang tiada perawan untuk menipu malam pertama.
7- Wanita yang rahim kembang lepas bersalin
8- Wanita rahim kembang selepas period
9- Wanita rahim kembang yang tidak datang bulan
10- Wanita yang kerap jimak dan suami melepaskan air mani dalam faraj dengan kerap

Mengapa mereka perlukan produk Jamu Pengantin Dara ini?
1- Rempah di dalam faraj akan meresap semua jenis air dan lendir
2- Rempah di dalam faraj akan menyedut semua jenis air termasuk didalam Rahim sehingga Rahim mengecut.
3- Ketika Jamu Pengantin Dara sedang bekerja Rahim akan mengecut dan akan mengeluarkan segala jenis cecair dan akan turun kemulut Rahim dan jatuh ke dalam faraj. Rempah tersebut menyerapnya.
4- Ketika rempah di dalam faraj ketika melakukan jimak. Rempah tersebut akan menyedut air dari zakar sehingga menpercepatkan air mani keluar.
5- Rempah didalam faraj akan mengakibatkan faraj mengecut keseluruhannya.
6- Rempah herba yang di makan akan berfungsi mengecutkan Rahim dan faraj. Rempah bertindak seperti memeras Rahim untuk mengeluarkan air dari dalam Rahim.

Tindakan balas herba Jamu Pengantin Dara POSITIF kepada pengguna:
1- Dalam tempoh 1 jam lubang faraj tertutup.
2- Dalam proses 24 jam terasa berdenyut – denyut di ari – ari / atas faraj / dalam Rahim.
3- Terasa kering di faraj
4- Berdenyut – denyut di bahagian kanan atau kiri ari – ari.

Situasi Pengguna ketika menggunakan produk Jamu Pengantin Dara ini:
1- Faraj menjadi terlalu sempit dan kering.
2- Terasa Rahim kecil dan kecut
3- Daya kemutan 300% rapat dan sempit di bahagian faraj

Situasi Pasangan ( suami pengguna) :
1- Terasa sempit, padat dan susah nak masuk kerana laluan faraj tertutup
2- Memerlukan foreplay yang panjang untuk menghasilkan air mazi atau pelincir semulajadi.
3- Mengalami kegelian zakar maksima diseluruh bahagian.
4- Terasa zakar seperti disedut membuatkan air mani keluar dengan cepat.

Kelebihan Penggunaan produk Jamu Pengantin Dara ini:
1- Wanita yang menggunakan ini akan menjimatkan tenaga untuk kemutan
2- Mampu menipu situasi dara


Tindak balas herba NEGATIF kepada pengguna:
~ Jika salah penggunaan digunakan oleh wanita tidak bermasalah seperti dinyatakan diatas akan terjadi terlalu sakit di bahagian faraj. Berdarah dan pedih.

Dilarang keras untuk:
1- Wanita yang masih belum melakukan hubungan kelamin atau anak dara atau masih dara
2- Wanita yang telah menopos ( di syorkan guna Intim Gel )
3- Wanita yang faraj kering ( ketika melakukan hubungan kelamin memerlukan bantuan pelincir ( perlu guna intim gel terlebih dahulu sebelum guna Jamu Pengantin Dara).





SET KEPAM

saya dengan seikhlas hati ingin membantu mereka mengeluarkan keputihan sama ada siempunya diri sedar atau tidak, beliau mempunyai keputihan yang terperap.
di sini..
saya membantu membekalkan 1 botol feminin wash jsd, 1 pcs Sabun Anggun Pesona dan percuma 1 paket masker vagina.


cara penggunaan yang sangat simple.
untuk wanita yang sudah berkahwin atau pernah berkahwin ( berstatus isteri / janda )


feminin wash jsd.
1- letakkan fw jsd di luaran faraj sehingga ke dubur. dari pelipat faraj paling depan sehingga ke hujung belahan bontot.
2- kira sehingga 30kali ke 60 kali. baru bilas sehingga bersih.
3- lap sehingga kering menggunakan kain bersih.

magic powder masker vagina.
1- celupkan jari ke mv, masukkan ke dalam faraj.
2- oleskan dipermukaan faraj
3- biarkan tak perlu di cuci.


ketika buang air kecil, cuci dengan cara begini.
1- bersihkan air kencing.
2- korek kembali mv yang telah di simpan dalam faraj
3- keputihan akan ikut keluar seperti getah - getah putih. korek sehingga di yakini bersih.
4- baru gunakan fw seperti cara yang saya ajar di atas. dan ulang guna mv seperti sAya ajarkan di atas.


Penggunaan untuk wanita berstatus bujang atau anak dara.


Feminin wash jsd.
1- letakkan fw jsd di luaran faraj sehingga ke dubur. dari pelipat faraj paling depan sehingga ke hujung belahan bontot.
2- kira sehingga 30kali ke 60 kali. baru bilas sehingga bersih.
3- lap sehingga kering menggunakan kain bersih.


Magic Powder Masker Vagina.
* guna jika sangat perlu ketika mengalami kegatalan kronik di permukaan faraj.

1- ketika sedang mengalami kegatalan faraj yang keterlaluan. sapukan seperti bedak dipermukaan faraj. gatal akan terus baik dalam tempoh beberapa saat dan beberapa minit.
2- jika keluar keputihan itu pertanda sedang dalam pemulihan. keputihan akan berhenti jika betol2 bebas keputihan dan pulih 100%.
3- remaja atau anak dara tidak boleh memasukkan masker ke dalam faraj.
4- boleh digunakan untuk seawal bayi berumur 1 tahun keatas.


perkongsian ini dengan harga yang sangat menguntungkan pengguna dan perunding - perunding Jsd.
harga pasaran : RM68 sebotol
Harga Ahli: RM110 + postage semenanjung RM10 = RM120
dapat 1 botol Feminin Wash JSD dan 1 Sabun Anggun Pesona
PERCUMA 1 Magic Powder Masker Vagina.


Sila isi form dibawah untuk sebarang order..

Sabtu, April 29, 2017

MASKER VAGINA

Masker Vagina RM25 (Magic Powder Susuk Dara)

- Digunakan selepas setiap kali faraj dibersihkan DAN DISAPU sebagai bedak.
- Dengan menggunakan jari sapukan keseluruhan permukaan faraj yang lembab
- Setiap kali membersihkan faraj hendaklah scrub keluar daki – daki yang melekat di permukaan faraj setelah bersih sapukan kembali MAGIC POWDER SUSUK DARA. ***
Hendaklah di sapu keseluruhan termasuk area pipi kanan dan kiri

Khasiat Masker Vagina JSD :
 - Permukaan faraj akan menjadi tegang dan halus serta mulus
- Lubang faraj akan menjadi rapat dan tertutup
- Bibir faraj yang mengeleber akibat melahirkan anak akan menjadi rapat kembali dan tegang
- Penggunaan yang berterusan dan kerap akan mengembalikan warna pink sebenar di permukaan Faraj


Rabu, April 26, 2017

LIPMATTE LIZANA

Cinta Hati Lipmatte Lizana Red
💄Warna tahan lama
💄Tak berlaku warna lipstik mencair dan mengalir celah garisan bibir
💄Bibir tidak menggelupas
💄Bibir kekal mungil
💄Warna mewah
💄Tidak melekat terlalu banyak di cawan bila minum
💄Selesa
💄Bibir tidak melekit
💄Menaikkan seri wajah
Cuba tengok testimoni di bawah nampak seri uolssss..merahnyaa lipmatte ni kan😍 .Cantik la semua lepas ni pakai Lizana Red😍😍😍😍
Yang mana nak bibir cantik jugak bolehlaaa try lipmatte by jsd ni.Cinta hati

*Sebarang oder sila isi form dibawah atau whatsapp ke 016 6727661

BENTAN

Kenapa Ibu Terkena Bentan Ketika Pantang?
Bentan terjadi apabila badan tiba- tiba berasa seram sejuk dan menggigil. Suhu badan meningkat seperti demam, segala sendi berasa sakit dan bisa- bisa urat berlaku. Bentan boleh berlaku disebabkan pelbagai faktor seperti tersalah makan, ibu terlalu aktif dan terlanggar benda keras sewaktu dalam pantang.
Jenis – jenis bentan.
#1 Bentan urat : sendi badan menggigil kesejukan walaupun cuaca panas, berlaku bisa- bisa urat, seluruh otot badan tegang dan badan menjadi lemah seperti demam. Punca berlakunya bentan urat kerana ibu terlalu aktif melakukan kerja rumah atau aktiviti fizikal yang lasak. Rawatan bertungku atau mandi wap herba boleh melegakan bentan urat.
#2 Bentan urat peranakan : sakit pada bahagian ari-ari yang sederhana atau mungkin terlalu kuat sehingga mengakibatkan terjadi tumpah darah. Ia boleh berlaku sekiranya ibu mengangkat objek berat, tersepak ibu jari kaki, jatuh terduduk atau terhempas semasa dalam pantang yang boleh menyebabkan bentan urat peranakan.
#3 Bentan urat besar (pinggang): Kebiasannya bentan ini berlaku kepada ibu yang bersalin secara pembedahan Caeserean. Kadang kala kesakitan di bahagian pinggang dan tumit yang serius sehingga ibu jalan berdingkit-dingkit.
Tips Mengelakkan Bentan.
Banyakkan berehat : jangan terlalu aktif /lasak especially ibu yang berpantang sendiri di rumah dan menguruskan anak- anak sendiri. Banyakkan rehat dan elakkan mengangkat objek berat. Mintalah banyuan daripadaa suami atau ibu untuk membantu anda di rumah.Elakkan jangkitan kuman: jaga kebersihan diri untuk mengelakkan berlakunya jangkitan kuman pada bahagian peranakan, rahim dan saluran air kencing. Tukar pada sekerap yang mungkin untuk pastikan anda sentiasa bersih.Jaga pemakanan: paling penting please jaga makan. Sebab punca utama bentan adalah disebabkan pemakanan.Jangan culas makan vitamin! Ambilah vitamin yang tinggi dengan iron dan vitamin B bagi membantu penghasilan sel- sel darah yang banyak hilang semasa proses bersalin. Elakkan makanan yang ‘berbisa’ pada rahim,tajam, berangin dan bersifat sejuk seperti kangkung dan kacang panjang. Jangan lupa untuk makan set pantang mengikut aturan yang telah ditetapkan.Sentiasa memakai stokin dan pakaian tebal walaupun cuaca panas. Memang rasa agak ‘lemas’ tapi kena tahan:DJangan berjalan laju: untuk elak daripada jahitan terbuka dan terlanggar benda keras yang boleh akibatkan bentan.Mandi dengan air suam : untuk elakkan badan menjadi sejuk dan urat kecut. Lagi best bila air tadi di campur dengan daun-daun herba. Sekarang ni dah ada jual paket air herba di kedai-kedai jamu boleh beli aje bagi ibu yang berpantang sendiri.Sentiasa bertungku untuk keluarkan darah-darah beku dari dalam badan.
Kesimpulannya,jagalah pantang selepas bersalin untuk elakkan bentan terjadi. Tempoh 44 hari itu memang menguji kesabaran. Tapi ada reward nya kerana ibu yang menjaga pantang kebanyakannya akan rasa lebih sihat, wajah lebih berseri, dan paling penting rahim lebih sihat so takdelah suami hilang minat di kemudian hari. All in all, rahim yang sihat akan terserlah dengan wajah yang berseri di luaran;)
Credit to Majalah Pa & Ma


Makan jamu semasa period



Perasan tak kadang-kadang time period perut kita macam buncit sikit. Tau tak kenapa? Sebenarnya waktu period ni rahim kita akan sedikit mengembang pada awal period, ini adalah disebabkan pengumpulan darah kotor yang menepek pada dinding2 rahim. Sebab tu perut nampak macam buncit sikit. Kalau kita makan jamu waktu period dikhuatiri akan menganggu pengeluaran darah kotor tu.
.
Ada 2 kemungkinan yang kita takut akan terjadi kat sini :
.
.
1. Bila kita makan jamu waktu period dikhuatiri rahim mengecut dan akan menganggu kelancaran pengeluaran darah kotor.
.
.
2. Kemungkinan darah akan keluar lebih banyak dari biasa dan akan memendekkan jangka masa pengeluaran daripada 6-7 hari menjadi kepada 3-4 hari sahaja.
.
.
MELAINKAN wanita yang memang ada masalah period. Wanita yang ada masalah period ni berkaitan dengan gangguan hormon. Jadi kita boleh sarankan mereka untuk mengambil jamu waktu period supaya dapat stabilkan semula hormon mereka dan sekaligus memperbaiki waktu pengeluaran period menjadi normal.
.
.
Yang sering mengalami masalah senggugut juga kita sarankan untuk mengambil jamu sekurang-kurangnya sebiji bagi tujuan memanaskan rahim dan selaligus dapat mengurangkan kesakitan akibat senggugut tu.
.
.
Semoga Info ini membantu dan memberi penjelasan yang jelas kepada anda semua. Inshaa allah


BORANG TEMPAHAN

Name:
Email Address:
Contact Number:
Mailing Address:
List of Order :
Payment: Maybank 564762302444 norizalina mutalib
CIMB 7605172848 nor azela
Bank Islam 12122020176498
Apakah komen anda mengenai blog ini Sangat Puashati
Puashati
Tidak suka

Form provided by Freedback.
Try us on Wibiya!