Pengikut

Sabtu, April 29, 2017

MASKER VAGINA

Masker Vagina RM25 (Magic Powder Susuk Dara)

- Digunakan selepas setiap kali faraj dibersihkan DAN DISAPU sebagai bedak.
- Dengan menggunakan jari sapukan keseluruhan permukaan faraj yang lembab
- Setiap kali membersihkan faraj hendaklah scrub keluar daki – daki yang melekat di permukaan faraj setelah bersih sapukan kembali MAGIC POWDER SUSUK DARA. ***
Hendaklah di sapu keseluruhan termasuk area pipi kanan dan kiri

Khasiat Masker Vagina JSD :
 - Permukaan faraj akan menjadi tegang dan halus serta mulus
- Lubang faraj akan menjadi rapat dan tertutup
- Bibir faraj yang mengeleber akibat melahirkan anak akan menjadi rapat kembali dan tegang
- Penggunaan yang berterusan dan kerap akan mengembalikan warna pink sebenar di permukaan Faraj


Rabu, April 26, 2017

LIPMATTE LIZANA

Cinta Hati Lipmatte Lizana Red
💄Warna tahan lama
💄Tak berlaku warna lipstik mencair dan mengalir celah garisan bibir
💄Bibir tidak menggelupas
💄Bibir kekal mungil
💄Warna mewah
💄Tidak melekat terlalu banyak di cawan bila minum
💄Selesa
💄Bibir tidak melekit
💄Menaikkan seri wajah
Cuba tengok testimoni di bawah nampak seri uolssss..merahnyaa lipmatte ni kan😍 .Cantik la semua lepas ni pakai Lizana Red😍😍😍😍
Yang mana nak bibir cantik jugak bolehlaaa try lipmatte by jsd ni.Cinta hati

*Sebarang oder sila isi form dibawah atau whatsapp ke 016 6727661

BENTAN

Kenapa Ibu Terkena Bentan Ketika Pantang?
Bentan terjadi apabila badan tiba- tiba berasa seram sejuk dan menggigil. Suhu badan meningkat seperti demam, segala sendi berasa sakit dan bisa- bisa urat berlaku. Bentan boleh berlaku disebabkan pelbagai faktor seperti tersalah makan, ibu terlalu aktif dan terlanggar benda keras sewaktu dalam pantang.
Jenis – jenis bentan.
#1 Bentan urat : sendi badan menggigil kesejukan walaupun cuaca panas, berlaku bisa- bisa urat, seluruh otot badan tegang dan badan menjadi lemah seperti demam. Punca berlakunya bentan urat kerana ibu terlalu aktif melakukan kerja rumah atau aktiviti fizikal yang lasak. Rawatan bertungku atau mandi wap herba boleh melegakan bentan urat.
#2 Bentan urat peranakan : sakit pada bahagian ari-ari yang sederhana atau mungkin terlalu kuat sehingga mengakibatkan terjadi tumpah darah. Ia boleh berlaku sekiranya ibu mengangkat objek berat, tersepak ibu jari kaki, jatuh terduduk atau terhempas semasa dalam pantang yang boleh menyebabkan bentan urat peranakan.
#3 Bentan urat besar (pinggang): Kebiasannya bentan ini berlaku kepada ibu yang bersalin secara pembedahan Caeserean. Kadang kala kesakitan di bahagian pinggang dan tumit yang serius sehingga ibu jalan berdingkit-dingkit.
Tips Mengelakkan Bentan.
Banyakkan berehat : jangan terlalu aktif /lasak especially ibu yang berpantang sendiri di rumah dan menguruskan anak- anak sendiri. Banyakkan rehat dan elakkan mengangkat objek berat. Mintalah banyuan daripadaa suami atau ibu untuk membantu anda di rumah.Elakkan jangkitan kuman: jaga kebersihan diri untuk mengelakkan berlakunya jangkitan kuman pada bahagian peranakan, rahim dan saluran air kencing. Tukar pada sekerap yang mungkin untuk pastikan anda sentiasa bersih.Jaga pemakanan: paling penting please jaga makan. Sebab punca utama bentan adalah disebabkan pemakanan.Jangan culas makan vitamin! Ambilah vitamin yang tinggi dengan iron dan vitamin B bagi membantu penghasilan sel- sel darah yang banyak hilang semasa proses bersalin. Elakkan makanan yang ‘berbisa’ pada rahim,tajam, berangin dan bersifat sejuk seperti kangkung dan kacang panjang. Jangan lupa untuk makan set pantang mengikut aturan yang telah ditetapkan.Sentiasa memakai stokin dan pakaian tebal walaupun cuaca panas. Memang rasa agak ‘lemas’ tapi kena tahan:DJangan berjalan laju: untuk elak daripada jahitan terbuka dan terlanggar benda keras yang boleh akibatkan bentan.Mandi dengan air suam : untuk elakkan badan menjadi sejuk dan urat kecut. Lagi best bila air tadi di campur dengan daun-daun herba. Sekarang ni dah ada jual paket air herba di kedai-kedai jamu boleh beli aje bagi ibu yang berpantang sendiri.Sentiasa bertungku untuk keluarkan darah-darah beku dari dalam badan.
Kesimpulannya,jagalah pantang selepas bersalin untuk elakkan bentan terjadi. Tempoh 44 hari itu memang menguji kesabaran. Tapi ada reward nya kerana ibu yang menjaga pantang kebanyakannya akan rasa lebih sihat, wajah lebih berseri, dan paling penting rahim lebih sihat so takdelah suami hilang minat di kemudian hari. All in all, rahim yang sihat akan terserlah dengan wajah yang berseri di luaran;)
Credit to Majalah Pa & Ma


Makan jamu semasa period



Perasan tak kadang-kadang time period perut kita macam buncit sikit. Tau tak kenapa? Sebenarnya waktu period ni rahim kita akan sedikit mengembang pada awal period, ini adalah disebabkan pengumpulan darah kotor yang menepek pada dinding2 rahim. Sebab tu perut nampak macam buncit sikit. Kalau kita makan jamu waktu period dikhuatiri akan menganggu pengeluaran darah kotor tu.
.
Ada 2 kemungkinan yang kita takut akan terjadi kat sini :
.
.
1. Bila kita makan jamu waktu period dikhuatiri rahim mengecut dan akan menganggu kelancaran pengeluaran darah kotor.
.
.
2. Kemungkinan darah akan keluar lebih banyak dari biasa dan akan memendekkan jangka masa pengeluaran daripada 6-7 hari menjadi kepada 3-4 hari sahaja.
.
.
MELAINKAN wanita yang memang ada masalah period. Wanita yang ada masalah period ni berkaitan dengan gangguan hormon. Jadi kita boleh sarankan mereka untuk mengambil jamu waktu period supaya dapat stabilkan semula hormon mereka dan sekaligus memperbaiki waktu pengeluaran period menjadi normal.
.
.
Yang sering mengalami masalah senggugut juga kita sarankan untuk mengambil jamu sekurang-kurangnya sebiji bagi tujuan memanaskan rahim dan selaligus dapat mengurangkan kesakitan akibat senggugut tu.
.
.
Semoga Info ini membantu dan memberi penjelasan yang jelas kepada anda semua. Inshaa allah


Selasa, April 25, 2017

Cara Penggunaan Masker Vagina Masa Pantang

Untuk kawan2 yang baru bersalin atau menanti detik utk bersalin.. kat sini akak nak bagi tips sikit tentang penggunaan MASKER VAGINA semasa berpantang...

~Untuk ibu2 yg baru bersalin :
1) Cuci faraj menggunakan air suam + MV
Cara2nya:-
- gunakan cebuk/gayung yg kecil dan ringan
- masukkan MV dalam air panas
- campurkan sedikit air sejuk utk jadikan suam.
- sewaktu buang air kecil lalukan air di celah faraj, setelah selesai cuci keseluruhannya.

InsyaAllah luka bersalin, luka jahitan langsung tidak akan terasa. Seawal 4 hari ke 5 hari rasa luka tu langsung hilang 100%. Tapi bergantung juga amalan pemakanan kita ye, kena jaga.

2) Mandian Herba
- cuma masukkan dalam baldi serbuk MV
- masukkan air panas 1 cerek
- campurkan air sejuk.

3) Sabun Mandi Herba
- basahkan Sabun Anggun Pesona JSD
- gosok2kan ke seluruh badan. (especially tengkuk, belakang telinga, pelipat2 sedia ada, kaki, montot, peha, celah peha, etc)
- Bilas dengan Air herba.
Badan akan terasa ringan, segar dan terasa sangat bersih.
Paling penting bersih, segar dan sihat xde bau hanyir busuk darah nifas.
Tapi yang pasti...
Bila dgn JSD, kita mmg wanita sejati, cantik berseri2 walaupun dalam tempoh berpantang

Kredit to DS Hanni Borhan



Untuk Oder sila isi borang tempahan dibawah ye..


COKLAT LOVE HABIBI

Apa yang bestnya CLH ni?

Siapa yang kunyah coklat ni setiap pagi akan rasa

📍 kerap kentut
📍 kerap sendawa
📍 mudah membuang air kecil dan besar
📍 badan sentiasa berpeluh
📍 ringan badan
📍 hilang sakit urat dan lenguh badan
📍 berat badan menurun
📍 senggugut hilang
📍 period kembali lancar

Yang tak period berbulan-bulan tu,digalakkan cuba CLH



Selasa, April 18, 2017

Dengan Lipmatte LIZANA RED, menyerlahkan Kejelitaan anda.

Berminat dengan Lipmatte Lizana RED? Jom whatsapp admin 0166727661

BORANG TEMPAHAN

Name:
Email Address:
Contact Number:
Mailing Address:
List of Order :
Payment: Maybank 564762302444 norizalina mutalib
CIMB 7605172848 nor azela
Bank Islam 12122020176498
Apakah komen anda mengenai blog ini Sangat Puashati
Puashati
Tidak suka

Form provided by Freedback.
Try us on Wibiya!